Չորեքշաբթի, Նոյեմբերի 19, 2025
Ազգ
Wildberries
Wildberries-ը նվազեցնում է միջնորդավճարը այն վաճառողների համար, ովքեր ապահովում են արագ առաքում մինչև գնորդ
  • Նորություններ
    • Պաշտոնական
    • Տեղական
    • Միջազգային
    • Տնտեսական
    • Տարածաշրջանային
    • Սոցիալական
    • Մշակութային
    • Հոգևոր
    • Իրավունք
    • ՌԱԿ մամուլ
  • Վերլուծություն
    • Քաղաքականություն
    • Տնտեսական
    • Հրապարակախոսություն
  • Մշակույթ
    • Ազգային
    • Կերպարվեստ
    • ToTo
    • Երաժշտություն
      • Դասական
      • Պոպ
      • Ջազ
      • Ռոք
  • ՌԱԿ մամուլ
  • «ԱԶԳ» Շաբաթաթերթ
    • Հոդվածներ
    • «ԱԶԳ» շաբաթաթերթ, տպագիր
    • Տպագիր արխիվ 1991-2025
    • Արխիվ
  • Տեսադարան
  • Մամուլ
  • Մեր հեղինակները
Ոչինչ չի գտնվել
Տեսնել բոլոր արդյունքները
Ազգ
Ոչինչ չի գտնվել
Տեսնել բոլոր արդյունքները

ԼԻԲԱՆԱՆՑԻ ԼՐԱԳՐՈՂԸՙ ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑԻ ՄԱՍԻՆ

20/12/2013
- ԱԶԳ շաբաթաթերթ, Դեկտեմբեր, 2013
Կիսվել ՖեյսբուքումԿիսվել ԹվիթերումՈւղարկել Տելեգրամով

Հ. Ծ.

Ռամկավար Ազատական կուսակցության «ՌԱԿ մամուլ» օնլայն պաշտոնական կայքը հրատարակել է լիբանանցի սննդաբան Քերոլ Սաադի «Հայաստանի համը» խորագրով հոդվածը, որտեղ նա հիացմունքով է արտահայտվում հայկական խոհանոցի ամենատարբեր արժանիքների մասին:

Նա իր հոդվածը սկսում է Ջորջ Բեռնարդ Շոուի «Չկա ավելի անկեղծ սեր, քան սերը ուտելիքի նկատմամբ» խոսքերով եւ մեկ առ մեկ քննարկում հայկական ճաշատեսակների բաղադրամասերը, բուրմունքն ու անմոռանալի համը: Նա չի մոռանում նաեւ նշել սեղանի շուրջը ստեղծված ջերմ, ընկերական մթնոլորտի մասին: Ինչպես որոշ այլ վայրերում, Հայաստանում եւս տան պատրաստված ճաշը անգերազանցելի է, ըստ նրա: Ոչ մի ռեստորան չի կարող մրցել դրա հետ: Սեղանը լի է ճաշատեսակներով եւ վիրավորական կարող է համարվել, եթե ամեն ինչ չհամտեսես: Ճաշատեսակները պատրաստվում են ըստ եղանակների, օգտագործելով թարմ միսը, բանջարեղենը, մրգերը եւ կանաչեղենը: Իսկ դրանք զարմանալիորեն առատ են Հայաստանում, գտնում է նա, առանձնացնելով մրգերի մեջ հատկապես դեղձն ու ծիրանը: «Այս վերջինը Մեծն Ալեքսանդրը մ.թ.ա. 4-րդ դարում Հայաստանից Հունաստան է բերել, որտեղից էլ հետագայում անցել է Հռոմ», գրում է նա:

Սաադը հիացմունքով է խոսում հատկապես ընկույզով եւ սխտորով համեմված սմբուկի, խաշի եւ տոլմայի մասին: Իսկ որպես յուրահատուկ հայ առանձնացնում է լավաշը, որն «ունի 12 հազար տարվա անփոփոխ պատմություն»:

«Շատ բանաստեղծներ գովերգել են հայերի կենսունակությունը, հյուրասիրությունը եւ աշխատասիրությունը: Այս բոլորը կարելի է գտնել հայկական խոհանոցում: Հակառակ տեղահանությունների եւ ողբերգական իրադարձությունների, նրանք պահպանել են իրենց բարոյական արժանիքներն ու ավանդույթները եւ ստեղծել փոքրիկ Հայաստաններ աշխարհի տարբեր ծայրերում», եզրակացնում է հոդվածագիրը:

ShareTweetShare
Նախորդ գրառումը

ԳԻՏԱԺՈՂՈՎ ՄԻՆՍԿՈՒՄ

Հաջորդ գրառումը

«SOS»-ՆՈՐ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆ ՎԻՎԱՍԵԼ-ՄՏՍ-ԻՑ

Համանման Հոդվածներ

14 նոյեմբերի, 2025

Ի պաշտպանություն ՌԱԿ ավանդապահ քաղաքականության

14/11/2025
14 նոյեմբերի, 2025

ՕՖ-ՕՖ…

14/11/2025
14 նոյեմբերի, 2025

«ՆԱՏՕ-ակա՞ն, թե՞ Զանգեզուրյան» միջանցք

14/11/2025
14 նոյեմբերի, 2025

Ամեն մարդ՝ ի՛ր ձեւով

14/11/2025
Հաջորդ գրառումը

«SOS»-ՆՈՐ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆ ՎԻՎԱՍԵԼ-ՄՏՍ-ԻՑ

logo-white1
“Վահան Թեքեյան” Սոցիալ-Մշակութային Հիմնադրամ
Բոլոր իրավունքները պաշտպանված են։ Կայքի նյութերը տարածելիս հղումը կայքին պարտադիր է։

©2025 «ԱԶԳ» վերլուծական

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Ոչինչ չի գտնվել
Տեսնել բոլոր արդյունքները
  • Նորություններ
    • Պաշտոնական
    • Տեղական
    • Միջազգային
    • Տնտեսական
    • Տարածաշրջանային
    • Սոցիալական
    • Մշակութային
    • Հոգևոր
    • Իրավունք
    • ՌԱԿ մամուլ
  • Վերլուծություն
    • Քաղաքականություն
    • Տնտեսական
    • Հրապարակախոսություն
  • Մշակույթ
    • Ազգային
    • Կերպարվեստ
    • ToTo
    • Երաժշտություն
      • Դասական
      • Պոպ
      • Ջազ
      • Ռոք
  • ՌԱԿ մամուլ
  • «ԱԶԳ» Շաբաթաթերթ
    • Հոդվածներ
    • «ԱԶԳ» շաբաթաթերթ, տպագիր
    • Տպագիր արխիվ 1991-2025
    • Արխիվ
  • Տեսադարան
  • Մամուլ
  • Մեր հեղինակները

© 2025 «ԱԶԳ» վերլուծական