Կերակրի սոդան չեզոքացնում է օրգանիզմում առաջացող տարբեր թթվային տոքսինները, հիմնայնացնում է օրգանիզմի ներքին միջավայրը՝ pH-ը համեմատաբար թեքելով դեպի հիմնային կողմ:
1.Խթանում է իմունիտետը
2.Վերացնում կամ նվազեցնում է բորբոքային պրոցեսների արտահայտվածությունը
3.Նպաստում է աթերոսկլերոզի հետզարգացմանը
4.Բարձրացնում է էրիթրոցիտների նստեցման արագությունը՝ արյունը դառնում է ավելի քիչ մածուցիկ
5.Լավացնում է մազանոթային միկրոցիրկուլյացիան
6.Նպաստում է խրոնիկ հիվանդությունների վիճակի լավացմանը՝ օստեոխոնդրոզ, հոդային խնդիրներ և այլն
Քանի որ անառողջ սննդակարգի միջոցով օրգանիզմի թթվահիմնային հավասարակշռությունը թեքվում է դեպի թթվային կողմ, սոդա ընդունելը ցանկալի է բոլորին( հակացուցումներ՝ ստամոքսի/12-մատնյա աղու սուր խոց, ալկալոզ):
Սոդան կարելի է խմել ՄԻԱՅՆ նշված տարբերակով՝ վերցնում եք ԳՐԵԹԵ եռման ջուր, բաժակի 3/4 չափով, ավելացնում եք 1/4 գդալ սոդա, լավ լուծելուց հետո ավելացնում եք ևս 1/4 բաժակի չափով սառը ջուր, այնպես որ վերջնական ջերմաստիճանը լինի 60-70 աստիճան:
ԽՄԵԼ ԿԱՐԵԼԻ Է ՄԻԱՅՆ դատարկ ստամոքսի դեպքում:
Խմելուց հետո 30-40 րոպե ոչինչ չխմել և չսնվել:
Աստիճանաբար սոդայի քանակը կարող եք հասցնել մինչև 1 թեյի գդալի:
Սկզբնական շրջանում օրգանիզմում հավաքված տարբեր տոքսինների մաքրման հետևանքով կարող եք զգալ թուլություն, գլխապտույտ, հոգնածություն:Այս սիմպտոմները դրական փոփոխությունների մասին են խոսում և ընդհատելու փոխարեն եթե շարունակեք 1-2 ամիս՝ սիմպտոմները կվերանան:
Բժիշկ Հրայր Քոչարյան