Կորոնավիրուսը ճնշեցին օձի թույնի բաղադրիչով

Ռուսաստանցի կենսաբանները նոր տիպի կորոնավիրուսով վարակվելուց պաշտպանել են մարդկային բջիջները՝ օգտագործելով ֆոսֆոլիպազների ընտանիքի ֆերմենտներ, որոնք իժերի և այլ օձերի թույնի մաս են կազմում: Փորձարկումների նախնական արդյունքներով հոդված է հրապարակվել bioRxiv էլեկտրոնային գիտական ​​գրադարանի կողմից:

Պարզվել է, որ օձի թույնի բոլոր ձևերը այս կամ այն ​​կերպ ճնշում են վիրուսի բազմացումը բջջում: Ամենաարդյունավետը ֆոսֆոլիպազների որոշակի տեսակներ էին, որոնք բաղկացած էին միայն երկու շղթայից: