Կառավարության երեկվա նիստում հավանության արժանացավ ՀՀ պարենային անվտանգության ապահովման հայեցակարգից բխող միջոցառումների 2017-2021թթ. ծրագիրը: Ակնկալվում է միջոցառումների իրականացման արդյունքում կենսականորեն կարեւորագույն սննդամթերքի ինքնաբավության ներկայիս 60 տոկոս մակարդակի ցուցանիշն 2021թ. հասցնել 74-76 տոկոսի: Ըստ ծրագրի, տեղական արտադրության հաշվին կբարձրանա կարեւորագույն սննդամթերքի նկատմամբ սպառողական պահանջարկի բավարարման մակարդակը, նախադրյալներ կստեղծվեն բնակչության կենսամակարդակի բարձրացման, աղքատության կրճատման, գյուղական համայնքների զարգացման համար: