RSS | FACEBOOK | NLA
ԳԼԽԱՎՈՐ | ՄՇԱԿՈՒՅԹ | ԸՆՏՐԱՆԻ | ՈՐՈՆՈՒՄ | ԱՐԽԻՎ | ԹԵՄԱ | ՀԵՂԻՆԱԿՆԵՐ

WWW.AZGONLINE.AM
2020-10-20 14:48:57ԵԽ հույն պատգամավորը կոչ է արել վիզային սահմանափակումներ մտցնել ադրբեջանցիների համար եւ վիզաների չեղարկում՝ հայերի համար
2020-10-18 11:53:59Ադրբեջանցիները հայ երիտասարդին ներկայացնում են որպես վարձկան
2020-10-17 20:20:41“Որտեղից Հայաստանին այսքան զենք” Ալիև
2020-10-17 16:50:17Սուտ է. ՀՀ-ը մաքսանենգ ճանապարհով քաղաքացիական ինքնաթիռներով զինամթերք չի տեղափոխել
2020-10-17 09:58:11Ադրբեջանական ԱԹՍ-ները հարվածել են ՀՀ տարածքին
#042, 2016-11-11 > #043, 2016-11-18 > #044, 2016-11-25 > #045, 2016-12-02 > #046, 2016-12-09

«ԱԶԳ» ՕՐԱԹԵՐԹ #44, 25-11-2016



Տեղադրվել է` 2016-11-24 22:51:49 (GMT +04:00)


Ընթերցված է` 3553, Տպվել է` 500, Ուղարկվել է էլ.փոստով` 0

«ԽՑԱՆԱՀԱՆԵԼՈՎ ԿՈՎԿԱՍԸ»

Հ. Ծ.

Անգլիական նոր ուղեցույց գինեգործության մասին

Զբոսաշրջության բնագավառում զարգացող նոր ճյուղ է գինիներ համտեսելու համար ճանապահորդելը: Կովկասյան տարածաշրջանում երեք ամիս անցկացնելով դոկտ. Մեթյու Հորկին եւ Շարին Թանը մանրամասն ուսումնասիրել են Հայաստանում, Վրաստանում եւ Թուրքիայում արտադրվող գինու տեսակները, խորամուխ եղել տարածաշրջանի, որպես գինեգործության օրրանի, պատմությանը, զրուցել մարդկանց հետ եւ հետաքրքրական տվյալներ ու նույնիսկ անեկդոտներ հավաքել, որպեսզի լույս ընծայեն «Խցանահանելով Կովկասը: Գինիներ Թուրքիայից, Հայաստանից եւ Վրաստանից» («Uncorking the Caucasus: Wines from Turkey, Armenia and Georgia») հատոր-ուղեցույցը:

«Նման գիրք գրելու միտքը ծագեց այն փաստից, որ եղած գրականությունը կա՛մ չափազանց ընդհանուր էր, կա՛մ էլ չափազանց մասնագիտական: Մենք ցանկացանք հանրամատչելի լեզվով ներկայացնել այդ բնագավառը եւ դրանով զարկ տալ գինիներ համտեսելու նպատակով ճանապարհորդությանը: Ուզում ենք, որ մարդիկ ինքնակամ որոշեն հայտնաբերելու այդ երկրները եւ այնտեղ արտադրված գինիները», նշել է դոկտ. Հորկին գրքի շնորհանդեսի ժամանակ, որը վերջերս է կայացել Երեւանում:

 
 

«ԱԶԳ» ՕՐԱԹԵՐԹ #44, 25-11-2016

Հայկական էկեկտրոնային գրքերի և աուդիոգրքերի ամենամեծ թվային գրադարան

ԱԶԳ-Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԳՐԱՀՐԱՏԱՐԱԿՉԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

ԱԶԴԱԳԻՐ